Fűtés infratermékekkel

VandenBosch infrafűtési termékek széles választéka

Sötétsugárzók

amennyiben többet akar tudni a sötétsugárzókról, kattintson ide!

Infrapanelek

amennyiben többet akar tudni az infrapanelekről, kattintson ide!

Infrasugárzók

amennyiben többet akar tudni az infrasugárzókról, kattintson ide!

Innovatív infrafűtési megoldások

Prémium infrapanelek, sötétsugárzók, infratermékek nagy választékban
it services 03
infra sotetsugarzok

VDB | Infra sötétsugárzók

A VDB Infra Sötétsugárzókat napjaink legkorszerűbb infrafűtési megoldásai közé soroljuk. A sötétsugárzók a hagyományos infrapanelek továbbfejlesztett változatai, melyekben összeadódnak az infrapanelek és az infrasugárzók pozitív tulajdonságai. A Sötétsugárzók megnövelt felülettel, valamint magasabb felületi hőmérséklettel rendelkeznek, hiszen az infrasugárzási teljesítmény a felület nagyságán kívül hatványozottan függ a sugárzó felület hőmérsékletétől. A domború és bordázott felület lehetővé teszi a nagyobb sugárzási szöget, valamint a hosszabb és szélesebb infra szórásképet, így nagyobb terület fűtését teszik lehetővé. A magasabb felületi hőmérséklet intenzívebb infrasugárzást eredményez, amely felerősíti az infra fűtőtestekre jellemző pozitívumokat, azaz a Sötétsugárzókra sokkal inkább igaz, hogy nem a levegőt, hanem a testeket-tárgyakat melegítik és ezen felmelegített objektumok továbbadják a hőt a környezetnek, így biztosítva a folyamatos melegérzetet. A technológia, amely a nap melegét adja lehetővé teszi a kültéri és a beltéri használatot egyaránt.

infra sotetsugarzok

A VDB Sötétsugárzókhoz bármilyen konzolkialakítás rendelhető, valamint opcióként ajánlunk vezeték nélküli termosztátot is, amellyel nemcsak a hőmérséklet, de a sötétsugárzó ki-be kapcsolása is időre szabályozható. Nagy belmagasságú és gyenge szigeteltségű – könnyen átszellőző épületek esetén a sötétsugárzó infrafűtési rendszerek használata 40-50%-kal gazdaságosabb, mint bármely más légfűtési megoldás. A sötétsugárzó fűtési rendszerek előnye továbbá a rendkívül gyors felfűtési idő, valamint az intelligens, helységenkénti vezérelhetőség. Ezen fűtési rendszerek kombinálva a szükséges mennyiségű napelemmel napjaink leggazdaságosabb és legfejlettebb megújuló infrafűtési rendszerei.

infra panelek

VDB | Infrapanelek

Széles termékpalettát és rendkívül nagy választékot kínálunk a VDB Infrapanelek két családjából a P5 ésFX sorozatokból. Az Infrapaneles fűtési technológia lényege a relatív nagy fűtési felületben rejlik. A nagyobb felület miatt az infrapanelek fűtőfelületének hőmérséklete nem haladja meg a 100 ºC-os értéket. Ezen fűtőpanelek az elektromos áramot infravörös energiává alakítják át és hatásukat 7-10 mikron közötti hullámhosszon fejtik ki. Az infravörös sugarak nem a beltér levegőjét melegítik fel, hanem a testeket tárgyakat belülről melegítik. A kisebb felületi hőmérséklet miatt kisebb lett a panelek rögzítési magassága, valamint akár fali rögzítés is megoldható a tartózkodási magasságban. A VDB Infrapanelekből elérhető a P5 technológiával készült karbon-ezüst fűtőszálas, egyenes aluminium fűtőfelülettel és vékony aluminium kerettel rendelkező Infrapanel széria, valamint a hagyományos kristályszemcsés termékcsalád, amely bármilyen keretkialakítással (fa, aluminium és keret nélküli kivitel), bármilyen RAL színben választható. Az infrapanelek méretei a hagyományos álmennyezeti lapokhoz lettek igazítva, így bármely panel szinte észrevétlenül illeszkedik az álmennyezeti rublikákba.

infra panelek

A VDB Infrapanelek nagy része hátsó felfogatással rendelkezik, így a rögzítési pontok nem látszanak. A kristályszemcsés keret nélküli Infrapanelek oldalsó rögzítéssel is kérhetőek. Számos Infrapanelünk opcionálisan kiegészíthető törölköző szárítóval, amely egy rozsdamentes tartókonzol a törölközők számára. Opcionálisan rendelhetőek az infrapanelekhez aluminium talpak is, amelyek segítségével bármely infrapanelünk mobillá varázsolható. Infrapaneleinkhez ajánlunk továbbá vezeték nélküli termosztátot is, amellyel szabályozható a hőmérséklet, valamint időzíthető a panelek ki-be kapcsolása. A szinte észrevétlen infrapaneles fűtési rendszerek előnye a gyors felfűtési idő, valamint a rendkívül jó szabályozhatóság. Használatukat csak beltérre javasoljuk meglévő fűtési rendszerek kiegészítésének, akár autonóm fűtésnek egyaránt.

keramia infrafutes

VDB | Infra- és kerámiasugárzók

A VDB New Age Infrasugárzók rendkívül széles választékot nyújtanak kültéri és beltéri használatra egyaránt. A New Age technológia azon innovatív infrasugárzókat jelöli, melyek speciális savállóüveg infra vonalizzóval, teljesen vízálló kivitelben, teljesítményszabályozóval és távirányítóval kaphatóak. Az infrasugárzók lényege a rendkívül magas izzóhőmérséklet, ami miatt leginkább kültérre javasoljuk ezek használatát. A VDB Infrasugárzók bekapcsolás után azonnal fűtenek, nincs felfűtési idő. A magas izzóhőmérséklet miatt elegendő egy kisebb sugárzó felület, így a New Age Infrasugárzók házkialakítása rövid, keskeny és vékony. A sugárzók elérhetőek távirányítós és távirányító nélküli kivitelben is, lehetőség van teljesítmény szabályozóra, amellyel három fokozatban állítható a sugárzási teljesítmény. Mindegyik termékünk IP 65 vízvédelmet kapott, így minden irányból ellenáll a folyóvíznek is. A sugárzók választhatóak fekete, ezüst és fehér színben, teljes, mérsékelt,- és alacsony fényerejű vonalizzókkal. Az infrasugárzókat ajánljuk mindenféle kültéri használatra, rendezvények, vendéglátó egységek, magán teraszok fűtésére, vagy akár ipari környezetben a csarnokokon belül lévő munkaállomások helyi fűtésére is. Az infrasugárzók sugárzási zónáján belül tartózkodva az érzeti hőmérséklet 8-12 ºC növekszik, ezért nem szükséges a hatalmas légteret felfűteni, elegendő csak a munkások tartózkodási zónájára koncentrálni az infrasugarakat.

keramia infrafutes

A VDB Zero Light Infra Kerámiasugárzók különlegessége az innovatív kerámia infra fűtőszál. Ezen magas hőmérsékletű megnövelt fűtőfelület működés közben egyáltalán nem bocsát ki fényt, így nincs semmiféle vöröses zavaró fényhatás. A VDB infra kerámiasugárzók bekapcsolás után azonnal fűtenek és több teljesítmény méretben, távirányítós és távirányító nélküli kivitelben, valamint matt fekete és fehér színben is elérhetőek. Elsősorban beltéri használatra javasoljuk ezen kerámiasugárzók használatát. Kiváló megoldást nyújtanak mellékhelyiségek és fürdőhelyiségek, műhelyek, dohányzók.

Előnyök

Miért jobb az infrafűtés a hagyományos fűtésnél?

infrafűtés hagyományos fűtés
Az infrahullámok közvetlenül az testeket, tárgyakat melegítik. A hagyományos fűtőtestek elsődlegesen a levegőt melegítik.
A helység bármely pontján mérve a hőmérséklet egyenletes. Az eltérés a fűtési zóna és más terület között maximum  2°C fok lehet. A meleg levegő felszáll, a lenti élettér hűvösebb. A kettő között a hőmérséklet különbség akár 6-8°C fok is lehet!
Használatához elég egyféle energiaforrás. Telepítése,kiépítése egyszerű. Kétféle energiaforrás használata szükséges egyszerre. Bonyolultabb telepítés,kiépítés.
Allergiásoknak különösen ajánlott!Nem keverednek a levegőben a különböző allergén anyagok, baktériumok,szennyeződések. Az állandó légmozgás miatt a felszálló por, piszok, esetleg virágpor rossz hatással van az emberi szervezetre.
Mivel a falak is felmelegszenek, kialakul egy úgy nevezett hőfüggöny. Ez a réteg szintén hőszigetelő, így még gazdaságosabb a rendszer működése. Mivel a levegő folyamatosan kering, mozgása miatt huzat alakul ki. A kevésbé jól hőszigetelt helységekben nagy energia és hő veszteség figyelhető meg.
.Környezetbarát, nem áll fenn a káros anyag kibocsátás veszélye,biztonságos működés minden esetben. Legnagyobb veszélye a szén-monoxid kibocsátás, ami sajnos ellenőrizetlen, rossz rendszerben akár halálos is lehet.
Nem jár burkolat illetve fal véséssel. Egyszerű felhelyezés, mobilis, költözéskor szállítható. Költözésnél egyszerűen magunkkal vihető. Fűtési csőrendszert szükséges kiépíteni a falakban, padlóban elvezetve, mely kazán nélkül nem üzemel. Nem mobilis, fix elhelyezés.
Karbantartást nem igényelnek. Az infrafűtő berendezések élettartama szinte korlátlan. Állandó karbantartást igényel, előfordulhat csőrepedés, miután lakás felújítási munkálatok is szükségszerűvé válnak.

A nap melege lakásunkban

Az infrapanelekről

Az infrapanel amely a nap melegét hozza lakásunkba,egészségünkre valamint pénztárcánkra is jótékony hatással van.

Az infrapanel szerkezeti felépítése:

Van egy aktív és egy passzív oldala. A frontális, aktív oldal egy kerámia mikroszemcsékkel ellátott felület, mely (teljesítménytől függően) maximum 100 C° -ra melegszik fel. A kerámia szemcsék a fűtőlapon újabb felületet biztosítanak az infravörös sugarak szórásához, így a hő leadó felület megnő, ugyanolyan energia felhasználás mellett. A fent említett passzív oldal, amely a tartó felülettő (mennyezet, illetve fal) néhány cm-re van, remekül hőszigetelt, így minimális hőt bocsát ki, így lesz teljes mértékben biztonságos könnyűszerkezetes épületekben vagy akár fa épületekben is.

A hátulján találhatóak még a rögzítési pontok, amik segítségével egyszerűen felcsavarozható a kívánt tartó felületre. A géptestből vezetéken keresztül, egyszerűen és biztonságosan a villamos hálózatra csatlakoztatható, a lakásban található bármely konnektor segítségével.

Téglalap illetve négyzet alakban érhetőek el. Formatervezésük, minden esztétikai elvárásnak megfelel. Állmennyezet segítségével a mennyezet síkján nem nyúlnak túl, vagy akár díszkerettel is beszerelhetőek, így mintegy stílusos kiegészítő elemként is szolgálnak.

Berendezéseink mindegyike rendelkezik IP54 –es tanúsítvánnyal, aminek jelentése a használat során annyit tesz, hogy az infrapanel fűtési rendszereink por és cseppállóak. Éppen ezért kiválóan alkalmazhatóak kültéren is.

s3 termek

Akár teraszokon, szaunában, medencék mellett, vendéglátásban stb. Amennyiben a működési felületet nem éri semmiféle mechanikus károsodás, erőbehatás, az infrapanel élettartama korlátlan. Tisztítása egy száraz vagy nedves portörlő rongy segítségével, pillanatok alatt kivitelezhető. Működése nem igényel semmiféle felügyeletet. Egyszerű és biztonságos, éppen ezért 10 év feletti személy már kezelheti.

Az infrapanelek 150-200-300-350-400-500-650 Watt teljesítményűek lehetnek.

Teljesítménytől és légköbmétertől függően, mindenki kiválaszthatja a legmegfelelőbbet. Szakértőink ebben is állnak rendelkezésére. Termosztáttal kiegészítve, válik igazán energia és költséghatékonnyá, valamint teljes mértékben testre szabhatóvá. Beállíthatjuk a fűtési idő kezdetét, végét, intervallumát, és az elérni kívánt hőmérsékletet is. Egymástól egyenlő távolságban,ritmusosan elhelyezve biztosítják a homogén hőeloszlást a helyiségben, ugyanakkor fűtési zónákat is kialakíthatunk segítségükkel,ha van olyan terület egy nagyobb helyiségen belül, ahol a legtöbbet tartózkodnak,vagy a legnagyobb szükség van egy hőforrásra.

HydroFLOW Magyarország Kft.

2314 Halásztelek,
Melinda utca 4.

Webshop