Az infrapanel minden helyiségben bátran használható, otthonában, és az irodában egyaránt.

Hogy miért?

  • Mert ha infrapanellel fűt a hőérzete tökéletesen optimális lesz, mint ha bármilyen más fűtési megoldást választana
  • Az infrapaneles fűtés során, bár a levegő hőmérséklete alacsonyabb, testünket közvetlenül melegítve az infrasugarak melege komfortérzetet kínál
  • Az infrapanel homogén hőeloszlást biztosít az egész fűtött helyiségben
  • Az infrapanel gond nélkül elhelyezhető bárhol, nem befolyásoló tényező lakberendezési szempontból, hiszen nem foglal helyet
  • Az infrapanel álmennyezettel,vagy falba süllyesztve észrevétlenül illeszkedik környezetébe.
  • Az infrapanelekkel sokkal takarékosabban fűthet, bárhol ahol szüksége van rá.
    Az elért megtakarítás akár 30% is lehet!

Az infrapanelekből kiáramló infravörös energia elektromágneses hullám formájában terjedő hő, amely sugárzás révén terjed. Ezeket a sugarakat a szobában lévő tárgyak,testek elnyelik,majd a felmelegedett tárgyak sugározzák vissza a környezetbe. Mivel nincs közvetítő közeg (például ,levegő,radiátorok esetében víz)így alacsonyabb levegő hőmérsékleten is (akár 2-4 kal alacsonyabb) ugyan olyan kellmes hőérzetet biztosít, hatásfoka közel  100%-os.

A sugárzott hő, hőfüggönyt képez a falak mentén, így még jobban szigetel, valamint a nyílászárókon, és apróbb réseken sem szökik ki. Ezzel maximalizálva az energia felhasználást, valamint csökkentve a költségeket legalább 30%-al.

Az infrapanelek használatával elkerüljük a nagyobb belmagasságú helyiségekben, a hatalmas hőmérséklet különbséget a padló és a mennyezet között. A maximális differencia ami a padló és a plafon között fennállhat az 2-3 ˚C.

A teljesítményhez képest a maximális hatásfok eléréséhez maximum 20-30 perc szükséges.Így lehetővé teszi a rövid idő alatti,akár alacsony hőmérsékletre beállított minőségi hőszabályozást.

Pár példa,ahol előszeretettel alkalmazzák termékünket:

Helyi fűtésre szükség lehet például pénztárakban, irodákban a személy hőérzetének és kívánságának megfelelően beállítva (hátra,lábra irányítva) az infrapaneleket. Az energia megtakarítás így válik még hatékonyabbá. Ez úgy érhető el legegyszerűbben, ha a legtöbbet használt zónákban helyezzük el az infrapaneleket, helyiségen belül.