Bonyolult-e az infrapanel kiépítése?

Az infrafűtő-rendszer kiépítése nagyon egyszerű.

Az infrafűtő berendezések (infrapanelek illetve infrasugárzók) csavarok és tiplik segítségével egyszerűen az oldal falra, mennyezetre helyezhetők. Nem lesz szükség falvésésre, sem kábel tálcára, mivel az elektromos kábelek kábelvezető sínben diszkréten eltüntethetőek, termosztáttal kombinálva pedig elhagyható a kábelezés is,mert a termosztát rádiós jelekkel kommunikál.
Álmennyezet esetén az egyes elemeket helyettesítő infrapanelek abszolút diszkrét megjelenést kölcsönöznek, beolvadva a mennyezet síkjába, az elektromos vezetékek pedig az álmennyezet felett elvezethetők.

Az infrapanelek vezérlése

Az infrafűtő berendezések konnektorból működtethető időkapcsolóval történő üzemeltetése a legegyszerűbb, de termosztáttal kombinálva is gyerekjáték a vezérlése. Teljesítmény szabályzóval való működtetés esetén, minden egyedi igénynek maximálisan eleget tesznek. Ez lehetővé teszi a 14-100% közötti teljesítmény leadás meghatározását, amit mindenki magának határozhat meg.
Az állványra szerelt infrasugárzók bárhová állíthatóak, mozgathatóak. Csupán egy villanykonnektor szükséges a működtetéshez.

Élettartam

Az infrafűtő berendezések élettartam szempontjából verhetetlenek, mivel gyakorlatilag korlátlan ideig képesek működni, nem tartalmaznak meghibásodható részeket. Működtetése nem szorul karbantartásra.