Egyszerre nagyobb területet képes befűteni, mivel forma kialakítása hosszúkás, így a sugarak nagyobb területen szóródhatnak szét, valamint a sötétsugárzók felszíne bordázott ezért lényegesen nagyobb fajlagos felületről képes szórni a sugarait az infrapanel egyenletes felszínével szemben.

A sötétsugárzók a fentebb említett 45 fokban állítható fali konzollal kerülnek felszerelésre ami azt jelenti,hogy bármikor állíthatjuk,esetleg változtathatjuk igényünk szerint a besugárzott területet,még az infrapanelek fix telepítésű berendezések

Ugyan az infrapanelek is gyors felfűtési idővel rendelkeznek, a hagyományos fűtési rendszerekhez képest, de a sötétsugárzók ezektől is magasabb teljesítmény elérésére is képesek. Jobb a felületi kialakításuk, magasabb hőmérsékletre képesek felhevülni (250-350 C fokra) így tökéletes 100% -os hatásfok mellett üzemelnek, intenzívebb és irányítottabb a hatásuk, pillanatok alatt képesek elérni a kívánt hőérzetet

Csökkenthetjük beruházási költségeinket,mivel ugyanolyan hősugárzási teljesítmény eléréséhez kevesebb infra sötétsugárzóra van szükség,mivel nagyobb hatásfokkal és magasabb hőmérsékleten üzemelnek.Akár egyetlen berendezés is elég lehet a kívánt tér ,helyiség kifűtéséhez. (ez mérettől változhat)

Nem utolsó sorban érdemes figyelembe venni formatervezésüket, modern kialakításukat, amely elegáns megjelenést kölcsönöz a berendezéseknek. Kiválóan beleolvadhatnak a környezetbe, és/vagy modern stílusúvá varázsolhatják lakását, irodáját, teraszát vagy az éppen elhelyezett helyiséget.

Akinek fontos a környezet, annak sem kell aggódni, hiszen a sötétsugárzó környezetbarát és energia hatékonyan üzemel. Korszerű, költséghatékony fűtési forma, amivel garantáltan elégedett lesz.